به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ کردستان، در جلسه اخلاق هفتگی که با حضور نماینده محترم ولی فقیه، حاج آقا پورذهبی در حوزههای علمیه خواهران استان کردستان به صورت حضوری و برخط برگزار شد، موضوع «شرح صدر» بهعنوان یکی از مهمترین ویژگیهای اخلاقی و معنوی انسان مورد بررسی قرار گرفت. ایشان در سخنان خود تأکید کردند که شرح صدر، نهتنها راهی برای مقابله با مشکلات روزگار، جنگها و سختیهای زندگی اجتماعی است، بلکه عاملی اساسی در رشد و تعالی روحی و فکری انسان نیز محسوب میشود.
وی گفت: شرح صدر بهمعنای وسعت روح، بزرگی سینه و توانایی تحمل سختیها است. کسانی که خداوند آنان را برای مأموریتهای بزرگ انتخاب میکند، به این ویژگی الهی مجهز میشوند. این افراد، همانند پیامبران و رهبران دینی، دارای روح وسیع و بلند هستند که به آنان امکان میدهد در برابر فشارهای روزگار مقاوم باشند و حکمت و دانش عمیقی کسب کنند.
در این جلسه اخلاقی، آثار و نشانههای شرح صدر چون گشادهرویی؛ فردی که دارای شرح صدر است، با دیگران خوشرو و مهربان است و در برخوردهای اجتماعی از بدخلقی و تندخویی پرهیز میکند. این خصلت موجب میشود که او مورد محبت و احترام اطرافیان قرار گیرد، عطوفت و مهربانی؛ کسی که شرح صدر دارد، لطافت روحی و عاطفی بیشتری دارد و میتوان با او مذاکره کرد، زیرا انسانهای باایمان، اهل ارتباط و انس هستند. این افراد به سخنان دیگران توجه کرده و فضای محبتآمیزی ایجاد میکنند، عیبپوشی؛ ظرفیت بالای روحی موجب میشود که فرد، اشتباهات و اسرار دیگران را نزد خود نگه دارد و بدون قضاوت، آنها را بپذیرد. این ویژگی به حفظ روابط اجتماعی کمک میکند و مانع از ایجاد اختلافات و تنشها میشود و آرامش و وقار؛ فردی که شرح صدر دارد، در برابر مشکلات و مصیبتها، متین و آرام باقی میماند و پرخاشگری نمیکند. او توانایی مدیریت احساسات و هیجانات خود را دارد و بدون اضطراب، مسائل را حلوفصل میکند، مورد بررسی قرار گرفت.
«شرح صدر»؛ کلید موفقیت در مواجهه با سختیها و ناملایمات زندگی

در جلسه اخلاق هفتگی که با حضور نماینده محترم ولی فقیه، حاج آقا پورذهبی در حوزههای علمیه خواهران استان کردستان به صورت حضوری و برخط برگزار شد، موضوع «شرح صدر» بهعنوان یکی از مهمترین ویژگیهای اخلاقی و معنوی انسان مورد بررسی قرار گرفت.