نقش عمل در شکل‌گیری اخلاق پایدار

شناسه خبر : 158454

1404/02/27

تعداد بازدید : 2

نقش عمل در شکل‌گیری اخلاق پایدار
مرکز تخصصی الزهرا (سلام‌الله‌علیها) در راستای تقویت آموزه‌های اسلامی و ترویج اخلاق پایدار نشست اخلاقی ویژه طلاب برگزار کرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ کردستان، در راستای تقویت آموزه‌های اسلامی و ترویج اخلاق پایدار مرکز تخصصی الزهرا (سلام‌الله‌علیها) اقدام به برگزاری نشست اخلاقی ویژه طلاب با عنوان «تأکید بر نقش عمل در شکل‌گیری اخلاق پایدار بر اساس آموزه‌های اسلامی»، روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴  با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر دوست محمدی از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار کرد که مورد استقبال طلاب و اساتید حاضر قرار گرفت.  
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر دوست محمدی در این جلسه با استناد به آموزه‌های اسلامی و روایات تاریخی، تأکید کردند: اخلاق نیکو تنها از طریق عمل پایدار می‌شود و گفتار صرفاً کافی نیست. 

وی ضمن بررسی نقش اخلاق در شکل‌دهی شخصیت افراد، به بیان نمونه‌هایی از تأثیر رفتار عملی بر تقویت فضایل اخلاقی پرداخت و با اشاره به سخنان امام علی(ع) و پیامبر اکرم(ص)، بیان کرد: اخلاق و رفتار نیکو تنها با پایبندی عملی به اصول انسانی و دینی پایدار می‌شود. 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر دوست محمدی تأکید کرد: افراد زمانی به ارزش‌های اخلاقی متعهد می‌مانند که در عمل آن‌ها را تجربه کنند.  
وی در ادامه این نشست به مفهوم «تقوا» به‌عنوان یکی از ارکان اخلاق اسلامی پرداخت و پبیان کرد: تقوا و رفتار اخلاقی، نتیجه‌ اعمال انسان است و بدون عمل، اخلاق نیکو در فرد تثبیت نخواهد شد.  
 حجت‌الاسلام والمسلمین دوست محمدی در ادامه سخنان خود، به نقل روایتی تاریخی از پیامبر اکرم(ص) پرداخت و گفت: بر اساس این روایت، مردی عرب با خشونت از پیامبر(ص) خواست پاهایش را ماساژ دهد، اما پیامبر(ص) با صبر و بردباری این درخواست را پذیرفتند. این رفتار موجب شد تا مرد عرب تحت تأثیر عمل پیامبر(ص) قرار گرفته و با گفتن جمله «شهادت می‌دهم که تو پیامبر خدایی» به رسالت ایشان ایمان بیاورد. این نمونه تاریخی، مصداقی از تأثیر عمل نیکو بر تغییر نگرش و شخصیت افراد است که در آموزه‌های اسلامی بر آن تأکید شده است.  
آقای دوست محمدی در بخش پایانی نشست حدیثی از امام علی(ع) را بررسی کرد و افزود: ایشان می‌فرمایند: «عَلَیکُم بِمَکارِمِ الأخلاقِ؛ فَإنَّ الرِّفقَ رِفْعَةٌ» یعنی: بر شما باد به نیکویی‌های اخلاق؛ چراکه نرم‌خویی موجب بلندی مرتبت است. این روایت نشان‌دهنده اهمیت مکارم اخلاق در تثبیت ارزش‌های انسانی است. .  
وی افزود: بر اساس تفاسیر علما، مکارم اخلاق به رفتارهایی اشاره دارد که انسان را به جایگاه رفیع معنوی می‌رساند و پایدارسازی آن نیازمند ایثار و بخشش است.