جلسه اخلاق

جلسه اخلاق باحضور سرکارخانم ملاولی مورخ95/1/23درمدرسه علمیه حضرت زینب(س)سریش آباد

شناسه خبر : 25764

1395/01/29

تعداد بازدید : 511

جلسه اخلاق باحضور سرکارخانم ملاولی مورخ95/1/23درمدرسه علمیه حضرت زینب(س)سریش آباد
جلسه اخلاق عمومی با موضوع: کمال انسانیت مورخ: 95/1/23رأس ساعت 10 صبح به مدت یک ساعت با حضور سرکار خانم صغری ملاولی در حوزه علمیه حضرت زینب(س) سریش آباد برگزار گردید.

به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد جلسه اخلاق عمومی با موضوع: کمال انسانیت مورخ: 95/1/23رأس ساعت 10 صبح به مدت یک ساعت با حضور سرکار خانم صغری ملاولی در حوزه علمیه حضرت زینب(س) سریش آباد برگزار گردید.

سرکار خانم صغری ملاولی ابتداء با تسلیت به مناسبت شهادت امام هادی(علیه السلام) با حدیثی از امام هادی علیه السلام: مَن هانَتْ عَلَیهِ نَفسُهُ فَلا تَأمَن شَرَّهُاز شرّ كسى كه خودش را سبک شمارد، ایمن مباشسخنانشان را  شروع کردند و فرمودند: کسی که احساس ذلیل بودن در خودش می کند، نمی تواند رشد کند و همیشه مثل یک حیوان رفتار می کند.

قوه از وهم، خیال، حس و عقل تشکیل شده که قوه وهم و خیال میان انسان و حیوان مشترک است. قوه وهم( محبت و دشمنی و ...) و تفاوت میان انسان و حیوان در عقل است که آنها را از هم متمایز می سازد.

ایشان افزودند: درجه فوق عقلانی که مخصوص انسان است او را از فرشته ها بالاتر می برد.

خداوند وقتی انسان را آفرید به خود آفرین گفت.

در ادامه بیان داشتند که:حس، مدرک صورت است و قوه واهمه که از قوای باطنی است مدرک معانی، شیخ رحمه الله در زمینه کیفیت رسیدن این قوه به معانی غیر محسوس به سه طریق اشاره می فرماید:

1- از طریق الهام مثلا کودک به هنگام نزدیک شدن خاری به چشمش احساس خطر کرده آن را می بندد یا نظیرالهامات غریزی حیوانات، چنان که گوسفند از گرگ احساس ترس می کند گرچه او راهرگز ندیده و از او خطری به وی نرسیده باشد این گونه امور غریزی است و به سبب مناسبات دائمی که بین نفوس و مبادی آن ها موجود است پیدا می شود .

2- از طریق تشبیه. 3- از طریق تجربة مکانیسم

ایشان با اشاره به آیه 97 سوره نحل: مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

هر كس از مرد يا زن كه مؤمن باشد و كار شايسته كند، حتما به زندگي پاك وپسنديده اي زنده اش مي داريم وقطعا مزدشان را بر پايه ي نيكوترين كاري كه مي كرده اند، پاداش خواهيم داد.فرمودند: حيات طيّبه آن است كه انسان دلي آرام و روحي مؤمن داشته باشد، مؤمن به نور خدا مي بيند بحث حیات، مخصوص کسانی است که به خدا و رسولش ایمان دارند وگرنه حیات برای حیوان هم استفاده می شود.

در پایان اشاره به اعمال ماه مبارک رجب نمودند و فرمودند: از لحظه لحظه های زندگیتان در این ماه مبارک رجب استفاده کنید خصوصا برای رسیدن به آرامش، داشتن ایمان، صبر در مشکلات و ...