برگزاری کارگاه طب سنتی باحضوردکتر سلطانی مورخ95/2/21

شناسه خبر : 27024

1395/02/25

تعداد بازدید : 414

برگزاری کارگاه طب سنتی باحضوردکتر سلطانی مورخ95/2/21
مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) روز سه شنبه 95/2/21دومین جلسه کارگاهی سبک زندگی اسلامی را با حضور کارشناس مربوطه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد سلطانی کارشناس مذهبی و طب سنتی با موضوع " تغذیه در سبک زندگی اسلامی" برای طلاب خود برگزار نمود

بسمه تعالی

    مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) روز سه شنبه 95/2/21دومین جلسه کارگاهی سبک زندگی اسلامی را با حضور کارشناس مربوطه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد سلطانی کارشناس مذهبی و طب سنتی با موضوع " تغذیه در سبک زندگی اسلامی" برای طلاب خود برگزار نمود. در این نشست دکتر سلطانی در مورد آداب تغذیه در اسلام صحبت نموده و گفتند: برای اینکه جسم سالمی داشته باشیم باید به خوراکمان توجه داشته باشیم.
ایشان با ذکر آیه :« و الجبال اوتادا» 7 سوره نبأ. به اهمیت و خاصیت صبحانه در وعده غذایی انسان اشاره کرده و بیان داشتند: در روایات دینی نیز داریم. امام صادق(ع) می‌فرمایند: « خوردن صبحانه مانند میخ بدن است». یعنی همان گونه که کوهها میخ زمین هستند و اگر نباشند زمین از هم می پاشد، نخوردن صبحانه موجب انهدام بدن و سلامتی آن است. کسانی که زمین شناسی خوانده اند می دانند که زمین صفحه صفحه است و این صفحات روی یک مرکزی هستند که مذاب است و دائما در حال حرکت هستند و خداوند در سوره نبأ بیان کرده است که ما زمین را برای شما محو قرار داده ایم. زمانی که کوه ها به عنوان میخ آن را استوار کردند و زمین بخواهد محو شود و آرامش داشته باشد باید به وسیله اینها محکم شود. اگر بدن انسان هم بخواهد آرامش داشته باشد و زود عصبی نشود صبحانه واجب و لازم می شود.در سوره مریم می فرماید:« لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيًّا ﴿۶۲﴾ بهشتیان دو وعده غذایی دارند. بکرة یعنی صبح زود و اول وقت. اما ما در تمام طول سال فقط یک ماه قرآنی زندگی می کنیم و ماه مبارک رمضان می باشد در غیر این ماه خوراکمان از قرآن جداست. و کلمه عشیّا یعنی سرشب، اول شب.
حجت الاسلام سلطانی در ادامه با بیان خلقت انسان از خاک ابراز داشتند: اگر انسان از خاک آفریده شده است چرا در یک زمانی آرزو می کند ای کاش از خاک آفریده می شدم؟ در انتهای سوره نبأ اشاره شده وَيَقُولُ الْكَافِرُ يَا لَيْتَنِي كُنتُ تُرَابًا ﴿۴۰﴾ . سئوالی که در اینجا مطرح است این است که آیا ما توجهی به خالقمان داریم؟ هدف از خلقت انسان چه بوده است؟ در آياتي از قرآن كريم، هدف از آفرينش انسان‌ها آزمايش و امتحان دانسته شده است، از جمله كه مي‌فرمايد: «الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً؛خداوند مرگ و حيات را آفريد تا شما را بيازمايد كه كدام يك از شما بهتر عمل مي‌كنيد و او شكست‌ ناپذير و بخشنده استـ». ملک آیه2 و هدف دیگری که برای خلقت بیان می کند و استعمل فیها.... تا دنیا را آبادکنی. و در جای دیگر بیان می کند:« وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ ــ و من جنّ و انس را نيافريدم جز براى اينكه عبادتم كنند»الذاريات:56 أی لیعرفوان ..... تا اینکه بشناسد. چه کسی را بشناسد؟ چه چیزی را بشناسد؟ خب اینک این هدف از خلقت انسان بود. سئوال دیگری ممکن است بپرسند اینکه پس هدف از خلقت سایر موجودات هستی چیست. خداوند در این زمینه چهار مدل آیه بیان می کند: 1- خلق لکم 2- جعل لکم 3- سخِّر لکم 4- مطاعا لکم. پس این چهار آیه بیان

می کند که همه هستی برای انسانی که به عنوان خلیفة الله در زمین می باشد، آفریده شده است. منتهی زمانی من می توانم اشرف مخلوقات بودن خود را نشان دهم که مدیریت تصرف در هستی را داشته باشم. وقتی سوره علق بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد، گفت:«إقرأباسم ربک الذی خلق... بخوان ولی پسورد و رمز ورود تو پیغمبر به این هستی و راز تصرف در هستی اسم رب می باشد. یعنی وقتی من قرآن می خوانم اگر این قرآن خواندن مرا به پروردگارم اتصال ندهد می شود رب الطال.
وی ضمن برشمردن نعمت های الهی که در خدمت انسان است اظهار داشت: اطراف خود را بنگرید آنچه خداوند به انسان عنایت نموده است اگر با اسم رب عجین شود می تواند در آن نفوذ کند. در گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در آغاز هر کاری توجه کنید سنت است ولی اگر همین کلمه در ذبح حیواناتی که گوشتشان حلال است ذکر نشود و به زبان نیاید بدون اسم رب حرام و قابل خوردن نیست. ولو حلال گوشت است یا از مال خمس و زکاتش را داده ای تهیه شده باشد بدون اسم رب حرام می شود. و سایر نعمت های خداوند از جمله اقسام میوه در رنگ ها و مدل های مختلف. زرد، قرمز، نارنجی، قهوه ای و.....با طعم متفاوت. خداوند در قرآن می فرماید:« و فاكهةو ابا » عبس 31. چرا خداوند اول میوه را بیان می کند بعد سبزیجات ؟ یا می فرماید: کولوا و الشربوا و لا تسرفوا.....در قرآن گفته شده بخورید منتهی سیستم غذا خوردن شما اینگونه است اول میوه بخورید بعد سبزیجات. اول می گوید میوه بخورید چون مقدار زمانی که میوه برای هضم و جذب نیاز دارد 25 دقیقه است ولی سبزی بیشتر است. مثل: سیب زمینی اگربه صورت آب پز استفاده کنید چهار ساعت زمان لازم دارد تا هضم شود و معده را زجر می دهد. و اما تنوع میوه هایی که خلق شده در انواع رنگ ها ممکن است برخی با مزاج های انسان سازگار نباشند. مثل افرادی که اگزما دارند به رنگ قرمز حساسند یا افرادی که دچار سودا هستند نیز با میوه های قرمز مشکل دارند.
دکتر سلطانی در پایان این جلسه کارگاهی به طور مفصل راجع به غذاخوردن در سبک زندگی اسلامی برای طلاب صحبت نمودند اینکه چگونه روح سالم در ابدان سالم خواهد بود و جسم زمانی سالم است که انسان روش تغذیه اسلامی را در پیش بگیرد. همچنین به پرسش های طب سنتی طلاب در این نشست پاسخ داده شد.