بسمه تعالی
به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها)شهر سریش آباد مورخ95/2/27نشست علمی پژوهشی باحضور جناب آقای رحمان نادری دبیرمحترم تعاون استان همدان برگزار گردیددراین نشست جناب آقای نادری در ابتدای سخنرانان خویش به داستان حضرت یوسف علیه و علی نبینا و آله السلام اشاره نمودند که؛ داستان زندگی حضرت یوسف صدیق که مبتنی بود بر فشارها و سختی های دوران کودکی و اقدام برادران وی در تصمیم به قتل و مجروح نمودن و به چاه انداختن و فروختن در بازار برده فروشها و عشق ذلیخا و مقاومت یوسف و بعد از 12سال زندان و بالاخره جریان تعبیر خواب و اینکه عزیز مصر می شود و در سایه ی این مقاومت خداوند متعال همه برادران و ذلیخا و معبد و... را تحت امر یوسف می¬گرداند و مژده ی حق تعالی به اهل صبرو تقوی که در آیه 120آل عمران می¬فرماید: «وان تصبروا وتتقوا لایضرکم کیدهم شیئا» اگر مقاومت کنید و تقوا داشته باشید خداوند متعال کید و توطئه دشمن را خنثی خواهد کرد و نیرنگشان هیچ زیانی به شما نمی رساند. گفت: آنچه که مسلم است این است که انسان موجودی است که در صحنه مخلوقات عالم هستی به عنوان اشرف مخلوقات از آن یاد می شود و علی رغم موجود برتر و احسن المخلوق بودن، نیازمندترین موجود عالم هستی نیز هست. فلذا حق تعالی در کلام خود می فرماید:«ان تعدوا نعمه الله لاتحصوها»(ابراهیم34) یکی از این نعمتهای الهی طبیعتی است که در دست ماست.
ایشان درادامه به حدیثی از امام صادق علیه السلام اشاره نمودند که حضرت می¬فرمایند: «الکمال کل الکمال... و تقدیر المعیشه» اندازه ی در معیشتی که در کلام امام صادق علیه السلام آمده همان معنای امروزی است که ما به کار می بریم یعنی اقتصاد! و همین علم اقتصاد است که انسان را در برآوردن نیازهایش به بهترین شکل ممکن یاری می¬دهد.
درادامه جناب آقای نادر فرمودند:معنای علم اقتصاد: علم برطرف کردن نیازها به گونه ی بهترین روش موجود و متصور. و تعریف علمی دیگری دارد که عبارت است از: علم تخصیص منابع و بررسی چگونگی بهره وری از منابع و صنایع برای برطرف نمودن احتیاجات به طوری که حداکثر کارآیی فراهم آید. ازمفهوم این تعریف برداشت می¬شود که اقتصاد، علم است، یعنی هرکسی از اقتصاد سر در نمی¬ورد بلکه باید آن را به خوبی شناخت تا حداکثر کارایی فراهم آید.به گونه ای که نه سراف شود و نه تبذیر و درغیر ضرور نیز استفاده نشود.
علم اقتصاد دو قسم است:
1-اقتصاد خرد، که در آن وضعیت بنگاه های اقتصادی، مغازه ها و اصناف و خانوار ها و معیشت داخلی خانواده ها مورد بررسی قرار می¬گیرد.
2-اقتصاد کلان، سیاست های کلی که در سطح جامعه معین مثل یک کشور خاص یا جامعه جهانی از آن سیاست ها استفاده می¬شود.
ایشان ادامه دادند: الان بیشتر اقتصاد کشور روی اقتصاد کلان است.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام رحمه الله علیه و تحقق شعارهای انقلابی و تبیین مبانی دین و حاکمیت اسلام استکبار جهانی را به وحشت انداخت و لذا برای مقابله با انقلاب دست به کار شدند و قائله های قومی و قبیله ای ، جنگ تحمیلی، محاصره ی اقتصادی، تهاجم فرهنگی، نفوذ فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و... راه انداختند اما انقلاب حرکت خود را به سمت رشد و توسعه ادامه داد تا اینکه با صدور قطعنامه هایی در شورای امنیت و فشارهای اقتصادی و سیاسی خود را بر ملت رشید ایران تشدید نمودند. در چنین شرایطی با درایت و تیز هوشی مقام معظم رهبری دامت برکاته به منظور رفع چالش های اقتصادی و عبور از تحریم ها و تهدیدهای خارجی الگوی«اقتصاد مقاومتی» را معرفی و به این شرح تعریف نمودند:
«اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که به یک ملت امکان می دهد و اجازه می دهد که حتی در شرایط فشار هم رشد و شکوفایی خودشان را داشته باشند. این یک فکر است، یک مطالبه عمومی است17/5/91 دیدار با دانشجویان»
ایشان در ادامه برخی از مصادیق اعمال زور و تحریم ها را بر انقلاب اسلامی و حق جویان ایران عزیز پرداختند و گفتند قصد اصلی دشمن و هدف غایی آنان درهم ریختگی اقتصاد کشور است برای بدبین کردن مردم نسبت جمهوری و رهبری اسلامی و البته حاکم دینی ما با راهبردهای حکیمانه ی خویش هدایت گر این مسیر سخت بوده اند که نمونه ی آن طرح اقتصاد مقاومتی است.
و در پایان به بیان محور های اقتصاد مقاومتی پرداخته و گفتند:
- اولین محور در اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید ملی است که این مهم با همفکری و همکاری دولت و ملت توامان صورت می¬پذیرد.
- دومین محور؛اصلاح الگوی مصرف است یعنی پرهیز از اسراف و تبذیر و مبارزه با اشرافی گری و ریزه خواری ها.
- محور سوم تقویت فرهنگ کار و تولید استکه عوامل تولید کشور ما عبارتند از: 1-طبیعت 2-سرمایه و3-نیروی انسانی که برخی تکنولوژی و مدیریت را نیز به این عامل ها اضافه می¬کنند.
- محور چهارم، تقویت روحیه ی خود باوری. یعنی اجازه ی نفوذ به بیگانگان ندادن و اهتمام در قطع وابستگی ها و همچنین مقاوم سازی اقتصاد در مقابل هجمه دشمن با توکل به خداوند متعال و اعتماد به نفس(سلیم).
و محور آخر: مردمی کردن امور و تکیه به ملت در هدایت اقتصادی است.
و در پایان مجددا ًتأکید میکنم : خرید کالای ایرانی یعنی مقاوم سازی بنیه ی اقتصاد مقاومتی و پشتیبانی از انقلاب و خون شهیدان و اهتمام در شکوفایی و پیشرفت در تمام زمینه ها .
.
برگزاری جلسه علمی - پژوهشی باحضور دکترنادری مورخ95/2/27
به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها)شهر سریش آباد مورخ95/2/27نشست علمی پژوهشی باحضور جناب آقای رحمان نادری دبیرمحترم تعاون استان همدان برگزار گردید