برگزاری دوره مشاوره باموضوع فرزند پروری مورخ95/2/22به مدت دو روز درمدرسه ریحانه النبی(س)

شناسه خبر : 27742

1395/03/09

تعداد بازدید : 358

برگزاری دوره مشاوره باموضوع فرزند پروری مورخ95/2/22به مدت دو روز درمدرسه ریحانه النبی(س)
به گزارش معاون فرهنگی حوزه علمیه ریحانه النبی(س)ششمین جلسه دوره مشاوره با موضوع فرزند پروری با حضور استادحجت الاسلام والمسلمین آقا جانی مورخ 22و95/2/23در ایبن حوزه مبارکه برگزار گردید.

بسمه تعالی
به گزارش معاون فرهنگی حوزه علمیه ریحانه النبی(س)ششمین جلسه دوره مشاوره با موضوع فرزند پروری با حضور استادحجت الاسلام والمسلمین آقا جانی مورخ 22و95/2/23در ایبن حوزه مبارکه برگزار گردید.
ایشان در ابتدا بیان کردند:کودک در بدو تولد نیاز شدیدی به مادر دارد در دوران بارداری تنها با مادر بوده ودر ابتدا تولد نیز احتیاج به یک آشنا دارد تا از او مراقبت نماید، مادر در بدو تولد باید سعی کند تا همان فضای درون رحمی را ایجاد کند؛ یعنی نیازهای کودک را به موقع و به اندازه پاسخ دهد. زمانی که کودک گرسنه است شیر بدهدو......
ایشان در ادامه افزودند:روان شناسان بر این باورند موقع شیر دادن لازم است، مادر باید ارتباط پوست به پوست با کودک خود بر قرار کند، ارتباط کاملی با بدن کودک بر قرار کند تا گرما و حرارت بدن مادر به کودک منتقل شود.
حجت الاسلام والمسلمین آقا جانی با اشاره به ویژگی های بعد تولد بیان داشتند:این فضا نه ویژگی دارد که مهمترین آنها 1- احساس بودن است یعنی من در کنار تو هستم هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ روانی. 2.حساس بودن: نیاز کودک را به خوبی بشناسم. شناخت نیاز کودک خیلی مهم است؛ الان کودک من گریه می کند، چه تنشی در او ایجاد شده است که گریه می کند من باید بر اساس این تنش به گریه او پاسخ دهم.
3.پاسخ دهی: زمانی که نیار کودک را شناختم بر اساس نیاز کودک پاسخ بدهیم، اجازه ندهیم این تنش در کودک باقی بماند، با پاسخ دهی ما کودک به آرامش می رسد. تمام موارد بالا، احساس بودن را در کودک راه می اندازد؛ یعنی من در کنار تو هستم نیازهای تو را می شناسم و نیازهای تورا پاسخ می دهم
حاج آقا آقا جانی دیگر ویژگی های بدو تولد را چنین توصیف نمودند:کسی که فضای نگهدارنده را ایجاد می‌کند باید لنگر باشد یعنی هر اتفاقی می‌افتد اگر والد تشخیص داد فلان کار را باید انجام دهد از موضع خود تغییر نکند تحت تأثیر کودک و دیگران قرار نگیرد. یعنی هر اتفاقی می‌افتد اگر والد تشخیص داد فلان کار را باید انجام دهد از موضع خود تغییر نکند تحت تأثیر کودک و دیگران قرار نگیرد. 5.مطابقت خواسته های والدین با نیازهای درونی کودک6- شفاف و قابل پیش بینی باشد7- توحید یافتگی8- تمایز یافتگی9- پذیرش.
این استاد گرانقدر در مرحله دوم رشد چنین بیان کردند: یکی از اصول مهم در تربیت کودک که باید والدین مراعات کنند. باید کودک را با واقعیت ها با محدودیت ها و تلخی ها روبرو کنیم. هر چند اصل واقعیت تلخ است اما برای رشد شخصیت کودک لازم است.
این استاد روانشناس با اشاره به رفتار والدین در این برهه از زمان بیانگردند: توقعات والدین باید چند ویژگی داشته باشد: 1- باید بر اساس دنیای درون کودک باشد.2- منعطف باشد3- منطقی باشد 4- براساس توانایی های کودک باشد.
حاج آقا آقا جانی با توجه به مرحله سوم یعنی 3تا 6 سالگی بیان کردند:در این دوره با توجه به این مکانیزم های رشدی، حرکتی و کلامی کودک فعال می شود، تربیت به معنای مصطلح آن به صورت جدی تری مطرح میشود. در اینجا هم پدر درگیر میشود و هم مادر،منبع قدرت در خانواده پدر است و منبع مهر مادر پس مسئول توقع و تکلیف دادن به کودک پدر است.
حجت الاسلام آقا جانی در ادامه تکنیک های فرزند پروری را چنین بیان کردند: 1- بازی2-اکتشاف3- تکنیک آینه تمام قد برای انعکاس نقاط مثبت کودکان باشیم4- ناکامی‌بهینه مانند دو سالکی که جدای کودک از شیر برای کودک بسیارسخت است اما سازنده است.5-گفتگوی سقراطی6-قصه گوی 7-.پاداش و امتیاز