به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهرا(س)بیجاردر تاریخ 95/7/11 جلسه اخلاق در سالن اجتماعات این مدرسه با سخنرانی مدیریت محترم مدرسه خانم احمدزاده برگزار شد.
این جلسه همزمان با آغاز ماه محرم وهفته دفاع مقدس بودبه همین خاطر خانم احمدزاده سخنان خود را با ذکر حدیثی در این زمینه آغاز کردند.ایشان گفتند : در حدیث آمده که " اعظم الله اجورناواجرکم بمصابناالحسین (ع) وجعلنا الله من الطالبین بثاره مع الامام المنتظر المهدی من آل محمد (ص)".
خانم احمدزاده بیان کردند که حضرت ایت الله جوادی آملی در تفسیر این حدیث فرموده اند :این شعار رسـمی ما مسلمانها که در دو بخش خلاصه میشود یکی اینکه این عزاداریهایی که اقامه میکنیم و باید اقامه بکنیم مقبول خدای سبحان باشد که این سبقهٴعبادی دارد دوّم سبقهٴجهادی است یعنی خداوند آن توفیق را به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی را بگیریم ثار یعنی خونبها نه یعنی خون آن توفیق را خدا به ما عطا کند که اهل قیام و مقاومت باشیم و خونبهای حسینبنعلی را بگیریم این شعار رسـمی ماست جملهٴاوّل معنایش روشن است اقامهٴعزای حسینبنعلی عبادت است باید از مال حلال باشد به قصد قربت باشد از خدا بخواهیم که این را اقامه کنیم و خدا هم از ما بپذیرد این معنای جملهٴاوّل اما جملهٴدوّم یعنی چه؟ ما از خدا میخواهیم که توفیقی به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی را بگیریم
ایشان از طلاب پرسیدند این که ما از خدا بخواهیم که ما را طالب خونخواهی حسینبنعلی قرار بدهد یعنی چه؟ این یک سوال، سوال دوّمی که به ما چه؟ «من قُتِل مظلوماً قفد جعلنا لولیّه سلطانا» هر کس کُشته شد بازماندههای آنها خونبها طلب دارند به ما چگونه ربط پیدا می کند؟ ما خونبها طلب داریم این دوتا سوال در این شعار رسمی ما شیعهها مطرح هست پاسخ سوال اوّل این است که جریان حسینبنعلی به شخصیت حقوقی او برمیگردد نه شخصیت حقیقی او حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص حقیقی است فرزند علیبنابیطالب است مانند سایر فرزندان امیرالمومنین (سلام الله علیه) یک انسان متعارف است که مانند افراد دیگر محکوم ﴿کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَهُ الْمَوْتِ﴾است یک شخصیت حقوقی دارد به نام امامت آنها با خود حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص عادی بود که در نبرد نبودند بهعنوان اینکه او فرزند پیغمبر است و داعیهٴامامت دارد در نبرد بودند پس بنابراین دشمنان با امامت درگیر بودند نه با شخص امام این یک نکته، واین که جنگ امام حسین بایزید جنگ حق علیه باطل بودو هرکس که یزیدی فکر کند باطل خواهد بود وباید نابود شود.
اما در پاسخ سوال دوم خود پیامبر (ص) فرمودند که ما پدر امت هستیم ما مسلمانان چون طرفدار حق هستیم پس فرزندان پیامبریم پس ما وارث ایشانیم.
خانم احمدزاده در ادامه به زیارت وارث اشاره کردند وگفتند در زیارت وارث چه می خوانیم؟ در زیارت وارث به پیشگاه شهدا عرض می کنیم «طبتم و طابت الأرض الّتی فیها دُفنتم» ای شهدای بزرگوار! شما طیب و طاهرید و این نظام و کشور را پاک کرده اید. ما از خدا توفیق می خواهیم اگر این را اگرپاک نگه نداشتیم، ذست کم آلوده نکنیم.
ایشان ادامه دادند که ایران با خون شهدا، طیب و طاهر شد؛ مخصوصاً عزیزانی که در سطح والای دانشگاه و نظام علمی کشورند. در قرآن کریم دارد خونی که شهید به نظام و کشور می دهد، آن نظام و کشور را طیب می کند. توقّع این است که میوۀ طیب و طاهر بدهد «وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ» یعنی میوه های طیب و طاهر می دهد؛ فرزندان صالح، دانشمندان باایمان و کشور عقل و عدل و ایمان، میوۀ طیب خواهد بود و میوۀ طیب به بار خواهد آورد.
خانم احمدزاده فرمودند که وجود مبارک سیدالشهداء (علیه السلام) فرمودند: «أنا قتیل العبرة»[16]؛ یعنی من که به هدف اِحیای حق و اِمحای باطل کشته شدم، باید عَبَرات داشته باشم؛ به طوری که چشمان علاقه مندان به سالار شهیدان پر از اشک شود و آن اشکْ فراوان از شبکهٴچشم خارج گردد و به صورت انسان عبور کند تا عَبَرات بشود.
این سنّت حسنه، آثار فراوانی دارد، از جمله این که محبت اهل بیت (علیهم السلام) در قلب شیعیان حضور پیدا می کند؛ آنگاه دوست امامان معصوم (علیهم السلام) هرگز فکر و راه و روش آنان را رها نمی کند.
ایشان ادامه دادند که ماباید این ماه راغنیمت بدانیم وتوبه وخودسازی کنیم .