برگزاری مراسم عزاداری روز اول محرم در مدرسه فاطمه الزهرا(س)بیجار مورخ95/7/12

شناسه خبر : 31141

1395/07/14

تعداد بازدید : 479

برگزاری مراسم عزاداری روز اول محرم در مدرسه فاطمه الزهرا(س)بیجار مورخ95/7/12
برگزاری مراسم عزاداری روز اول محرم در مدرسه فاطمه الزهرا(س)بیجار مورخ95/7/12

حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بیجار در دهه اول محرم با برپایی مراسم عزاداری برای امام حسین (علیه السلام) و قرائت زیارت عاشورا این ایام را گرامی داشتند..

در اولین روز از این مراسم  مورخ 95/7/12زیارت عاشورا قرائت گردید و در ادامه سرکار خانم نصیری از طلاب این حوزه مبارکه در رابطه با عزاداری امام حسین (علیه السلام) سخنرانی نمودند

 خانم نصیری با بیان اینکه برپایی مجالس عزا برای کسانی که جان خویش را در راه خدا از دست داده اند از شعایر الهی است تصریح داشت  عزاداری  انسان را به یاد خدا می اندازد و به هم نوایی اجتماعی با جنبش آن شهیدان می انجامد.خداوند می فرماید: «وَ مَن یُعَظِّم شَعائِرَ فَانَّها مِن تَقوَی القُلُوب؛ به یقین هر کس شعایر خدا را پاس دارد و بزرگ شمارد، کار او از پرهیزگاری است.

وی گفت این آیه، همگان را به بزرگداشت شعایر الهی تشویق می کند. در مصداق شعایر، اختلاف نظر وجود دارد. گروهی، آن را شامل مناسک و اعمال حج می دانند و مصداق آن را در قربانی یا جایگاه مناسک حج خلاصه می کنند. در مقابل، گروهی دیگر آن را به معنای نشانه های دین و پیروی پروردگار می دانند که این سخن با برخی روایات نیز هماهنگی دارد.بنابراین، کاری که به گونه ای یاد خداوند را به همراه داشته باشد، در شمار شعایر الهی است و بزرگداشت آن به پرهیزگاری خواهد انجامید.

 در این صورت برپایی مجالس عزا برای کسانی که جان خویش را در راه خدا از دست داده اند از شعایر الهی است؛ زیرا انسان را به یاد خدا می اندازد و به هم نوایی اجتماعی با جنبش آن شهیدان می انجامد. هم نوایی با فریاد جان باختگان راه حق، شرکت در حماسه آنان و زنده داشتن نام و یاد ایشان است که خشنودی خداوند را در پی دارد.پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) به حضرت زهرا(علیهاالسلام) فرمود: در روز قیامت هر چشمی گریان است مگر آن چشمی که بر حسین گریسته باشد.. چنین فردی همیشه خندان خواهد بود و به نعمت های بهشتی بشارت داده می شود.

خانم نصیری گفت از آن جا که در فرهنگ شیعى، عزادارى باید از سر معرفت و شناخت باشد؛ هم‏دردى با آن عزیزان، در واقع یادآورى فضایل، مناقب و آرمان‏هاى آنان است و آدمى را به سمت الگوگیرى و الگوپذیرى از آنان سوق مى‏دهد.

ایشان اظهار داشتند  فردى که با معرفت در مجالس عزادارى، شرکت مى‏کند، شعور و شور و شناخت و عاطفه را درهم مى‏آمیزد و در پرتو آن، انگیزه‏اى قوى در او پدیدار می گردد و هنگام خروج از مراسم عزادارى مانند محبى مى‏شود که فعّال و شتابان به دنبال پیاده کردن اوصاف محبوب در وجود خویشتن است.