به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهرا بیجار جلسه اخلاق با حضور مدیریت حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بیجار با موضوع شرح نامه 31 نهج البلاغه مورخ 95/8/3 برگزار گردید.
در این نشست سرکار خانم احمدزاده اظهار داشتند که توصیه من به عزیزانم انس با صحیفه سجادیه و نهج البلاغه است بامتون عربی این کتب و برکت کلام اهل بیت(علیهم السلام) انس بگیرید.
ایشان فراز های این دعا را به صورت اجمالی بیان داشتند و فرمودند این نامه به انسان و حوادث روزگار ومراحل خودسازی اخلاق اجتماعى و شتاب در تربيت فرزند وروش تربيت فرزند وضرورت توجه به معنويّات ومعاد و آخرت گرایی ومعيارهاى روابط اجتماعى وتلاش در جمع آورى زاد و توشه ونشانه هاى رحمت الهى و شرائط اجابت دعا وضرورت ياد مرگ از فرازهای این نامه است.
خانم احمدزاده گفت در ابتدای این نامه امام فرزندش امام حسن(علیه السلام) را اینگونه خطاب قرار می دهد و می فرماید: از پدرى فانى، اعتراف دارنده به گذشت زمان، زندگى را پشت سر نهاده مسكن گزيده در جايگاه گذشتگان، و كوچ كننده فردا، به فرزندى آزمند چيزى كه به دست نمىآيد، رونده راهى كه به نيستى ختم مى شود، در دنيا هدف بيمارى ها، در گرو روزگار، و در تيررس مصائب، گرفتار دنيا، سودا كننده دنياى فريب كار، وام دار نابودى ها، اسير مرگ، هم سوگند رنجها، هم نشين اندوه ها، آماج بلاها، به خاك در افتاده خواهش ها، و جانشين گذشتگان است. ...
ایشان در ادامه به شرح مختصری از فراز های این دعا اشاره داشتند و فرمودند در فراز معیار روابط اجتماعی امام به فرزند خود اینگونه توصیه می کند اى پسرم نفس خود را ميزان ميان خود و ديگران قرار ده، پس آنچه را كه براى خود دوست دارى براى ديگران نيز دوست بدار، و آنچه را كه براى خود نمىپسندى، براى ديگران مپسند، ستم روا مدار.
آنگونه كه دوست ندارى به تو ستم شود، نيكوكار باش، آنگونه كه دوست دارى به تو نيكى كنند، و آنچه را كه براى ديگران زشت میدارى براى خود نيز زشت بشمار، و چيزى را براى مردم رضايت بده كه براى خود می پسندى، آنچه نمیدانى نگو، گر چه آنچه را میدانى اندك است، آنچه را دوست ندارى به تو نسبت دهند، در باره ديگران مگو، بدان كه خود بزرگ بينى و غرور، مخالف راستى، و آفت عقل است، نهايت كوشش را در زندگى داشته باش، و در فكر ذخيره سازى براى ديگران مباش، آنگاه كه به راه راست هدايت شدى، در برابر پروردگارت از هر فروتنى خاضعتر باش.
وی در ادامه این بحث گفت همیشه خودتان قاضی بین خود و دیگران باشید که چگونه با رفتار کردید.