در روز شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها) حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بیجار اقدام به برگزاری مراسم عمومی نمود و در این مراسم از بانوان شهر نیز دعوت به عمل آمد.
در این برنامه آقای زائری از اساتید حوزه علمیه سخنرانی نمودند. و آقای گرشاسبی نیز به زیارت عاشورا قرائت نمودند.
موضوع سخنرانی آقای زائری پویای و نشاط در جوانان بود. ایشان در ابتدا شهادت باب الحوائج حضرت رقیه (سلام الله علیها) را تسلیت گفتند و گفتند حضور در این گونه مراسمات یعنی وصل به اهل بیت(علیهم السلام) بودن.
وی در ابتدای سخنان خود به مثالی اشاره داشتند و گفتند به عصایی که در دست بیماران و سالخوردگان است توجه کنیداین عصا قبلا چوب تنه ی یک درختی بوده است که در آن نشاط و شادابی و حیاط وجود داشته است. اما همین عصا وقتی که از اصل و ریشه ی خودش جدا شده متحمل فشار ها و سختی ها و در ابتدا نیز پوست او کنده شده است. و در آخر نیز هیزم آتش جهنم می گردد.
اصل ما خداست انسان فقط با یاد و ذکر خدا آرامش می یابد
آقای زائری تصریح داشتند که ما انسان ها نیز همانند این عصا هستیم تا زمانی که به اصل خود وصل باشیم نشاط و شادابی داریم و اصل ما خداست انسان فقط با یاد و ذکر خدا آرامش می یابد.الا بذکر الله تطمئن القلوب» خدا از روح خود در انسان ها دمیده است.
این استاد حوزه اظهار داشت اگر از خدا جدا شدیم می شویم آلت دست انسان ها خواهیم شد و فرقش با عصا فقط در این است که عصا آلت دست بیماران جسمی است و وشخصی که از اصل خودش جدا شده آلت دست انسانهای بیمار روحی و روانی است.
ایشان تصریح داشتند صفاتی که باعث شد اصحاب امام حسین(علیه السلام) به سعادت برسند داشتن روحیه ی نشاط و شادابی آن ها بود و یکی از ویژگی های اهل بهشت داشتن روحیه ی نشاط و شادابی است .عبد الرحمن می گوید در شب عاشورا دقت می کردم میدیدم بریر که معلم قرآن بود و اهل مزاح و شوخی نبود در آن شب مزاح می کند و شاد است با تعجب از او پرسیدم تو که اینگونه نبودی ؟ و گفت مگر میشود فردا بهشت در انتظار تو باشد و شاد نباشی.
وجود مبارک پیامبر خدا ( صل الله علیه و آله ) از خدا درخواست می نمود که خدایا به ما نشاط و شادابی عطا کن. نشاط و شادابی صبر انسان را بالا می برد.حضرت زینب(سلام الله علیها) با آن همه مصیبتی که برسرشان آمد چون از عاقبت امر آگاه بود گفت ما رایت الا جمیلا.
وی گفت جامعه ی ما در در زمینه های مختلف روبه پیش رفت است. اما در زمینه ی روحی و روانی اخلاق و مسائل روانی روز به روز روبه تنزل هستیم.
نشاط هم در جسم تاثیر دارد هم در روح
آقای زائری به عوامل ایجاد شادابی و نشاط اشاره نمودند و گفتند یکی از چیز هایی که باعث ایجاد نشاط و شادابی است مثبت اندیشی است ما باید از روز عاشورا عبرت بگیریم اگر امام حسین(علیه السلام) منفی نگر بودند حر را نمی بخشیدند ولی او را بخشیده و او سعادت مند شد.زیستن در حال نیز باعث بالا رفتن شادابی است بعضی ها در گذشته زندگی می کنندو آن را رها نمی کنند این خودش ناراحتی می آورد. در آینده نیز نباید زندگی کرد اما باید برای آینده هدف داشت که این هم یعنی داشتن هدف از عوامل نشاط و پویایی است.
وی گفت اکتفا نمودن به داشته ها نیز عامل دیگر پویایی و نشاط است چرا که در روایات آمده هرکس که چشمش به دنبال داشته های دیگران باشد حزن و اندوهش بیش تر می گردد. داشتن نشاط در جسم و روح تاثیر می گذارد.
ایشان راهکاری را در پایان ارائه دادند و آن بالا بردن باورها و اعتقادات است وی گفت باور مثل زیر بنای یک ساختمان است که اگر تقویت شود دیگر مسائل نیز ئرست می گردد.