برگزاری کرسی آزاد اندیشی در مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز با عنوان آسیب شناسی عاشورا مورخ 95/9/3

شناسه خبر : 34611

1395/09/13

تعداد بازدید : 379

برگزاری کرسی آزاد اندیشی در مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز با عنوان آسیب شناسی عاشورا مورخ 95/9/3
برگزاری کرسی آزاد اندیشی در مدرسه حضرت فاطمه (س) سقز با عنوان آسیب شناسی عاشورا مورخ 95/9/3

 به  گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) کرسی آزاد اندیشی با عنوان آسیب شناسی عزاداری با حضور استاد ارجمند حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محمودصفی زاده، را در روزچهارشنبه مورخ95/9/3برگزار گردید.

     در ابتداي جلسه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای صفی زاده با اشاره به عظمت عاشورا فرمودند: عاشورا نمایشی است از یک نوع سبک زندگی. مکتب عاشورا پاسخی است برای چرایی زندگی، سرمایه عظیمی است که چیز دیگری در تاریخ اینچنین عظمت ندارد. عاشورا را نباید داستان کرد بلکه عاشورا را باید زندگی کرد. در هر زمان ما به عاشورا نیاز داریم تا دین خود را ، اخلاق خود را سیاست خود و... را بشناسیم. پس در همه حوزه های سیاسی ، اجتماعی، اخلاقی و... به عاشورا نیاز داریم.

 در تاریخ هیچ حادثه ای مثل عاشورا نیست و هیچ شخصیتی مثل امام حسین(ع) نیست. دشمن هم متوجه عظمت عاشورا شده و برنامه ها دارد تا امام حسین(ع) را فقط یک انسان مظلومی جلوه دهد که کنار نهر آبی کشته شده و به این ترتیب همه قابلیتها را از امام حسین(ع) بگیرد . چیزی که شیعه را از سایر مسلمانها جدا کرده همان عاشورا و امام حسین(ع) است و دشمن می خواهد با تحریف عاشورا شیعه را تضعیف کند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای صفی زاده ضمن اشاره به  عناصر تشکیل دهنده عاشورا ، انواع تحریف ها در عاشورا را بیان نموده و فرمودند: درارتباط با عاشورا با چند جور تحریف روبرو هستیم ؛ تحریف هدف امام حسین، تحریف هدف از عزاداری امام حسین، تحریف در نوع عزاداری امام حسین. این تحریف ها علت و انگیزه هایی دارد از قبیل : انگیزه های سیاسی - انگیزه های اعتقادی- یا انگیزه های فرهنگی اجتماعی و...

 دکتر صفی زاده در ادامه فرمودند: یقینا عزاداری برای امام حسین (ع) فقط برای نشان دادن معرفت به امام حسین(ع) نیست بلکه فراتر از آن که همان هدف قیام امام حسین(ع)  که نجات اسلام است،  می باشد. مهمترین عامل تحریف جهل است و نگاه تجزیه ای یه عاشورا یعنی نگاه جزیی و محدود به عاشورا و به امام حسین(ع) به عنوان کسی که فدا شـده برای امـت و مهمترین این جزیی نگری جدایی عزاداری از سیاست که همان هـدف اصلی امام بـود می باشد.

ایشان در ادامه به علت و انگیزه تحریف عاشورا پرداختند و علت را همان انگیزه های سیاسی- اجتماعی- فرهنگی که اشاره شد یعنی دوستان نادان و دشمنان دانا با هدف و انگیزه سیاسی قیام امام حسین را محکوم می کنند؛ دانستند.کسانی بوده اند که با اهل بیت مشکل داشتند و حتی به آنها لعن و نفرین می فرستادند در زمان کنونی هم دشمن اهل بیت وهابیت وداعش و..  یا از لحاظ اجتماعی و فرهنگی مثل نگاه داستان سرایانه و قصه گویانه به عاشورا داشتن، یا دربحث مرثیه سرایی ، مداحان و روضه خوانان که برای گریاندن از هر شگردی استفاده می کنند.

دکتر در ادامه افزودند:قمه زنی یکی از آسیب های عزاداری است و حرام می باشد.

در عرصه مقابله با آسیب‌ها دو نظریه وجود دارد که در دو طرف افراط و تفریط است و نظریه معتدل حد وسط است. این دو نظریه عبارتند از:

۱- یک نظریه آن است که عزاداری امر مقدسی است اصلاً نباید در این عرصه وارد شد. بگذاریم مردم هر کاری می کنند بکنند به هر شکلی که می‌خواهند عزاداری کنند. اگر بخواهیم در این میدان وارد شویم و نقد کنیم چه بسا اصل عزاداری آسیب می بیند؛ صاحبان این نظریه باید توجه کنند که اگر از عزاداری آسیب زدائی نشود چه بسا اصل عزاداری آسیب دیده و شاهد آن باشیم که چند سال آینده در عزاداری همه چیز باشد جز احیاء مکتب سالار شهیدان(ع). ما نمی‌توانیم در این عرصه بی تفاوت باشیم و اجازه دهیم در پوشش عزاداری، گناه و معصیت صورت پذیرد.

۲-نظریه دوم نظریه تفریطی این است که به گونه‌ای از عزاداری‌ها انتقاد کنیم که خدای ناکرده مردم از اصل برپایی آن دلسرد شوند. به گونه‌ای از مداح‌ها انتقاد کنیم که خوبان آنها نیز زیر سوال روند. در این عرصه باید جانب اعتدال را گرفت. در برپایی عزای حسینی و اهل بیت(ع) اگر در این مجلس عظیم سخن از آسیب‌ها داریم، هرگز در صدد تخریب عزاداری‌ها، خطبا و مداحان مخلص نیستیم؛ بلکه در پی آنیم که این نهاد مقدس با نشاط و شادابی بماند و همانند گذشته الهام بخش باشد.

۳-مداحان وتفسیر به رأی از احکام ،تاریخ ، روایات ومقاتل:برخی از مادحین احکام را آنطور که خودشان دوست دارند تأویل می کنند، تاریخ را آنطور که دوست دارند تعریف می کنند . روایات را در اثر کم سوادی وعدم آگاهی و همچنین نداشتن علم کافی در زمینه حدیث شناسی و روایت فهمی به صورت ناقص و ابتر بیان می کنند.در بعضی اوقات مطالبی را سر خود به مقاتل اضافه می کنند که علت آن فقط وفقط رسیدن به موفقیت در کارشان است نه از سر عناد.