به مناسبت هفته پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) نشستی با موضوع ایده های پژوهشی جهت شکوفایی خلاقیت ها مورخ 95/9/20و با حضور استاد گرامی سرکار خانم رحیمی ،معاون پژوهش مدرسه ، اعضای هسته و طلاب در محیط کتابخانه مدرسه برگزارنمود .
در ابتدا سرکار خانم رحیمی فرمودند خلّاقيت در انسان يك پديده چالش پذير، پرتضاد و مجذوب كننده است. در واقع، عامل خلّاقيت يكي از چندين عواملي است كه در بستر مفهوم «زندگي اجتماعي» آدمي قابل طرح و بررسي بوده و به نوبه خود پيامدهاي گوناگوني را نيز در برداشته است.می توان گفت ارائه تعریفی برای خلاقیت غیر ممکن است روان شناسان و متخصصان آموزش و پرورش پس از سال ها مطالعه و پژوهش درباره خلّاقيت هنوز نتوانسته اند تعريف جامعي كه مورد قبول بيشتر دست اندركاران باشد به دست دهند. متداول ترين برداشت از خلّاقيت عبارت است از اينكه فرد فكري نو و متفاوت ارائه دهد. خلّاقيت را مي توان با توليد يا خلق اثر نو و متفاوت ارزيابي كرد، اما بايد به خاطر داشت كه هر خلاقيتي لزوماً منجر به توليد اثر قابل مشاهده نمي شود.
سرکار خانم رحیمی با اشاره به بیاناتمقام معظم رهبری(مدظله العالی) بیان داشتند:منظور از نوآوری ، پیمودن راه های نارفته، آوردن فکر و اندیشه نو، روش نو و ابتکاری، شکافتن بن بست ها، باز کردن گره ها و گشودن راههایی که در ظاهر بازنشدنی به نظر می رسد، می باشد همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند:
«راههای میانبر در دنیا الی ماشاء الله وجود دارد... هزاران راه وجود دارد. یک راه، همان راهی است که این تمدن کنونی دنبالش رفته و پس از هر قدمی، قدم بعدی را به دنبال آورده است... ما باید در این قسمت کار کنیم و به راهی برسیم که آن راه ما را به پیشرفتهای علمی سریع، کاملاً مجهز کند»
ایشان درپایان افزودند: بايد در مطالعه خلّاقيت و نوآوری به چند نكته اساسی توجه نمود:
اولاينكه خلّاقيت مي تواند خلق اشكال جديد يا صورت هاي جديدي از ايده ها يا توليدات كهنه باشد. در اين صورت، عمدتاً فكرها و ايده هاي گذشته اساس خلّاقيت هاي تازه است.
دوم اينكه خلّاقيت امري است انحصاري و حاصل تلاش فردي و لزوماً يك موقعيت يا مسئله عمومي نيست.
و اینکه بهتر است تحقیقات و پژوهش های حوزه های علمیه در راستای موضوعات جدید و به روز انجام گیرد وپاسخگوی پرسش های جدید و مسائل نوی که در دنیا مطرح است بوده تا بنیادین و ماندگارباشندو نیز از طلاب مستعد در امر پژوهش حمایت شود، مخصوصا در مناطق محروم.