به مناسبت هفته پژوهش مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) سقز نشستی با عنوانآشنایی با منابع پژوهشی در ارتقای کیفیت تحقیقات طلاب دوشنبه مورخ 95/9/22و با حضور استاد گرامی سرکار خانم پاشایی ،معاون پژوهش مدرسه ، اعضای هسته و طلاب در محیط کتابخانه مدرسه برگزارنمود .
در این نشست سرکار خانم پاشایی با اشاره به این نکته که آنچه از علوم اسلامی و منابع آن، امروزه در اختیار مراکز علمی، عالمان دینی و حوزههای علمیه و پژوهشگران علوم دینی و دانشگاهی است، مرهون زحمات و نتیجه تحقیقات و تألیفات بزرگان دینی است. بنابراین حوزههای علوم دینی، بخش عمده سرمایههای علمی خویش را مدیون پژوهش و تحقیق گذشتگاناند. به تبع آیندگان نیز بهره علمیشان از منابع اسلامی به میزان آثار علمی است که این نسل، از خود بر جای می گذارد.
ایشان همچنین در مورد ضرورت توجه طلاب به امر پژوهش، تصریح کرد: اگرچنانچه پژوهشهای تحصیلی در مدارس علوم دینی رایج شود،که بحمدالله این امر روبه افزایش است فهم مطالب برای طلاب عمیق و دقیقتر شده و به مراتب آسانتر خواهد شد؛ علاوه بر اینکه پژوهش، باعث ماندگاری آثار علمی می شود پیشرفت حوزویان نیز در آشنایی با تحقیق و پژوهش و بهکارگیری روشها و ابزار نوین در این زمینه بسیار حایز اهمیت می باشد.
سرکار خانم پاشایی ورود به عرصه پژوهش را برای طلاب یک ضرورت بیان نموده و فرمودند: بدون پژوهش تحصیلات حوزوی چندان سودمند نخواهد بود.البته باید گفت خود پژوهش نیاز به آموزش دارد. برای یک پژوهشگر، بسیار ضروری است در دورههای آموزشی روش تحقیق شرکت نموده با منابع و نحوه استفاده از آنها آشنا گردد. درکلاسهای پژوهشی تداوم: بحث منبعشناسی و آشنایی با محورهای روش تحقیق برای فراگیری اصول و روش ،شیوههای مسئلهیابی، طراحی، تحقیق و گردآوری اطلاعات در پژوهش لازم و ضروری است. آشنایی باکتابخانهها، آگاهی از روش یادداشتبرداری، چکیده و خلاصهنویسی، موضوعشناسی گردآوری اطلاعات و تدوین مطالب در پیشبرد یک تحقیق مناسب همگی مورد نیاز یک پژوهشگر موفق هستند.